[Z]Group | [Z-TR] Oyuncu Topluluğu

Tam Versiyon: ETS2'de En Az Performans Kaybıyla En İyi Grafik Alma Metodu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Yaklaşık 2-3 yıldır 1660Ti ekran kartımla ETS2'yi Nvidia'nın DSR ölçeklendirme metodu ile 1440p'de oynuyordum. Ancak oyunun kenar yumuşatma metodları çok yetersiz. Ayrıca ölçeklendirme ile fena olmayan bir kenar yumuşatma elde edilse de ölçeklendirmenin performans götürüsü çok fazla.

[Resim: yymusQ.png]

RT serisi bir ekran kartı alınca DSR yerine DLDSR açıp daha az performans kaybı ile aynı kaliteyi yakaladım. DSR ve DLDSR oyun içindeki ölçekleme ve kenar yumuşatma özelliklerinden farklı olarak ekrandaki tüm görüntülere kenar yumuşatma uyguluyor. Böylece oyunda sağ alttaki sanal harita paneli görüntüsü de keskinleşip tırtıkları ortadan kalkıyor. Yalnız tel örgülerdeki titreşme azalmıyordu.
Geçen gün izlediğim şu videoda oyun için yapılan DLSS modu gösteriliyor:


DLDSR'a göre kalite ve performansta geride kalıyor. Ben de ikisini belli ayarlarda kullanarak en az performans kaybıyla en iyi kaliteyi almayı sağladım. 1080p için yaptığım ayarları paylaşıyorum.

[Resim: yymxtt.jpeg]

[Resim: yymIVc.jpeg]
Yamayı buradan indirebilirsiniz. Sitede RT serisi olmayan ekran kartları için de bir yama mevcut. Yama içindeki 3.5 DLSS dosyası yerine isterseniz şuradan indireceğiniz en güncel sürüm DLSS dosyasını koyabilirsiniz.
güzel anlatım, teşekkürler
şöyle bir video gördüm, biraz gerçekçiliği bozuyor gibi ama oynanabilir fps açısından faydalı olabilir